Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VÍZITORMA- A 10 leghatékonyabb táplálék a rák megelőzésére

2013.03.16

A vízitorma csökkenti a bélproblémákat, veseproblémákat, megelőzheti a vesekövek kialakulását, továbbá kiváló méregtelenítő, salaktalanító és vértisztító tulajdonságai jellemzik.

A hurutos és a különféle fertőzésekkel szembeni ellenállóképességet erősíti. Antibakteriális hatása is ismert. Antioxidáns tulajdonságú, A-, C- D- és E-vitamint tartalmaz, valamint az emberi szervezet számára fontos ásványi anyagokat: kálcium, réz és vas.

A vízitormának több mint 100 fajtája közül számos megtalálható a konyhakertekben is. Ezeket hétköznapi néven zsázsának hívjuk. A vízitorma túlságosan értékes gyógynövény ahhoz, hogy mindennapi étkezésünkből kihagyjuk. Az angolok már több száz éve rendszeresen fogyasztják, leveleit és zsenge hajtásait különféle salátákhoz használják.

Kis mennyiségben történő rendszeres fogyasztásáról úgy tartják, hogy csökkenti a bélbántalmak iránti hajlamot, ugyanakkor növeli a hurutokkal és fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. Kedvező vesebántalmak esetén is, megelőzi a vesekőképződést.

Jótékonyan hat a pajzsmirigyműködés zavaraiban, így Basedow-kórban szenvedőknél is.

Vértisztító hatású, és ajánlott erős szívdobogás, golyva, túlérzékenység, vizenyő, csúz, idegbaj, cukorbaj és vérszegénység esetén.

Fogyasztják azok is, akik fáradtnak érzik magukat. Erős antibakteriális hatással rendelkezik.

Jótékony hatása a növény csípős-ízét adó olajának köszönhető. Sok antibiotikumtól eltérően hatóanyaga – amely a penicillinekhez hasonlít – nem károsítja a normál bélflórát, még nagyobb adagokban sem.

Mennyiségétől függetlenül biztonsággal fogyasztható légzőszervi és húgyúti fertőzések ellen. A rákmegelőző táplálkozás értékes része.

A vízitorma a rákmegelőző tulajdonságú keresztesvirágúak és a „sötétzöld” zöldségek családjába tartozik. Rokona a kelkáposztának, a brokkolinak és a kelbimbónak.

A vízitorma A- és C-vitamin- tartalmának antioxidáns tulajdonságai fontos szerepet játszanak a rákkeltő aktív gyökök hatástalanításában. E növény bőséges fogyasztása megelőzheti a szájüreg,- nyelőcső,- a gyomor,- a bél,- a tüdő- és a húgyhólyagrák kialakulását.

Kiemelkedően sok kalcium, réz, C- és E-vitamin van benne.

A vízitorma, főleg vizenyős területeken él, de a több mint száz fajtája közül számos megtalálható a kertekben is, ez a zsázsa.

A zsázsa folyékony kén. Rengeteg az A vitamin benne, kitűnő szer a legmegátalkodottabb gyulladásokkal szemben is, amihez alaposan hozzásegíti magas antibiotikum tartalma.

Azok a zöldségfélék, amelyek sok ként tartalmaznak, természetileg rákellenes gyógyítást végeznek a szervezetünkben. Mivel testünk minden sejtje tartalmaz ként, a nem elégséges ellátás következtében válhatnak sebezhetővé az oxigén szabadgyökök számára a sejtek.

A test védelméhez hozzájárulnak az A, C és E vitaminok is, amelyek szintén megtalálhatók a zsázsában, illetve közeli rokonában, a vízitormában.

Forrás: naturlife.hu

 
 

 


Profilkép


Elérhetőség

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 20 627 4366

info@emlorakalapitvany.hu