Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutatási eredmények

Cikkek

Olcsó gyógyszerrel radikálisan csökkenthető a mellrákos halálozás

2015.08.05

A biszfoszfonátokat eredetileg csontritkulás ellen adták a nőknek menopauza után, de kiderült, hogy a mellrák csontáttéteinek képződését is gátolja. Brit kutatók most bizonyították, hogy e kedvező mellékhatás csaknem 20 százalékkal csökkenti az emlőrákos halálozást - írja az Origo Egészség rovata.

 

Az emlőráksejtek alakját változtatnák meg a hatékonyabb kezelés érdekében

2015.03.24

Immunrendszerünk többféle módon is megpróbálja elpusztítani a daganatsejteket, ennek egyik módja a gyulladásos folyamatok beindulása. A ráksejtek egy részénél ez hatékony lehet, máskor azonban a gyulladás jelenléte csak még inkább felerősíti a tumorsejtek túlélési képességeit. Chris Bakal és kutatócsoportja rájött, hogy a daganatsejtek gyulladásos folyamatokra adott reakcióját a tumorsejtek alakja is alapvető módon befolyásolja.

 

A terhesség első harmada után adott kemoterápia nem károsítja a magzatot

2014.11.13

Az Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) idei, madridi kongresszusán több előadás is foglalkozott a terhesség alatt adott kemo- és sugárterápia biztonságosságával. A terhesség első harmada után adott kemoterápia sem a magzatok szívét, sem a szellemi fejlődésüket nem károsította. A várandósság alatt az anyának adott sugárkezelés szintén nem okozott egészségkárosodást a vizsgált babák döntő többségénél.

 

A mellrák génje és a dohányzás együtt nagyon megnöveli a tüdőrák kockázatát

2014.06.03

A mellrák kockázatát növelő BRCA2 génmutáció és a dohányzás együtt "óriásira fokozza" a tüdőrák kialakulásának esélyét - állapította meg egy nagyszabású brit kutatás. 

 

Környezeti hatások felelősek a mellrák kialakulásáért?

2014.03.10

Annak az esélye, hogy egy nő élete során mellrákos lesz, 1940-ben egy volt a huszonkettőhöz. 2006-ban ez az arány már egy a nyolchoz volt - és az esély egyre csak növekszik. A kutatók kimutatták, hogy minél több antibiotikumot szednek a nők, annál nagyobb esetükben a mellrák kockázata.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kutatási eredmények | Hozzászólások: 0

Infúzió helyett: bőr alá beadható HER2-ellenes kezelést fejlesztettek ki

2013.03.11

2013. március 7-én tartotta tavaszi összejövetelét a HER2 klub, amelyen az emlőrák modern kezelési lehetőségeivel foglalkoznak a meghívott előadók. Ezúttal dr. Patyánik Mihály, a Fővárosi Onkoradiológiai Központ főorvosa és dr. Pavuk Anita, a Roche munkatársa tartottak előadást.

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kutatási eredmények | Hozzászólások: 0

A mellrák gyakrabban újul ki az elhízott nőknél

2013.03.04

Az elhízott – sőt már a túlsúlyos – nőknek is jelentősen megnő az esélyük a mellrák kiújulására, függetlenül a korábbi terápiák fajtájától – áll egy új amerikai kutatásban. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical nőgyógyásza az összefüggésekről és a rendszeres szűrés jelentőségéről beszélt.  

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: Kutatási eredmények | Hozzászólások: 0

Káros környezeti hatásokban és életmódban keresendők a fiatalkori emlőrák okai

2013.02.23

A káros környezeti hatások és az egészségtelen életmód miatt egyre fiatalabb korban alakulhat ki emlőrák - mondja dr. Nagykálnai Tamás klinikai onkológus az [origo] Egészség rovatának cikkében.

 

Mellrák, nyirokmirigyrák: van-e összefüggés a szintetikus vegyi anyagokkal?

2013.02.23

A szintetikus vegyi anyagok egészségkárosító hatásának veszélyeire figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet és az ENSZ Környezetvédelmi Programjának közös tanulmánya, amely az eddigi legátfogóbb tanulmány az emberi hormonrendszerre nézve káros anyagokról.

 

A csípő formája az emlőrák kockázatára utalhat

2013.02.19

Szoros összefüggés van az anyák csípőmérete és csípőjének formája, valamint leánygyermekeiknél az emlőrák kialakulásának kockázata között - állítják az Oregon Health & Science University (OHSU) kutatói, akik több mint 6000 terhes nő egészségügyi adatainak feldolgozása alapján jutottak erre a következtetésre.

 


 

 


Profilkép


Elérhetőség

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány

1145 Budapest, Uzsoki utca 29.

06 20 627 4366

info@emlorakalapitvany.hu