2010. Harmadik alapítványi találkozó

2013.02.12

2010. december 3-án tartotta Harmadik Alapítványi Találkozóját. Az immár hagyományosnak mondható rendezvényen neves szakemberek tartottak előadásokat betegeknek, hozzátartozóknak, és minden megjelent érdeklődőnek.

A találkozó ez évi témája a rehabilitáció volt.

A reggeli hóvihar, ónos eső és egyéb időjárási viszontagságok ellenére szép számban érkeztek a vendégek az alkalomra.

Az alapítvány önkéntes segítői minden résztvevőnek ajándékcsomaggal kedveskedtek, és kitűzték az emlőrák elleni küzdelem jelképét, a rózsaszín szalagot.

Az előadások kezdetéig a vendégek a kiállító cégek – a témához szorosan kapcsolódó – termékeivel ismerkedhettek.

Az alapítvány céljairól, tevékenységéről, a támogatási lehetőségekről és a „Hogyan tovább? „rehabilitációs programról - ami egy új kezdeményezés az alapítványnál – Zatkóné Puskás Gabriella kuratóriumi elnök tartott beszámolót.

Ezt követően Dr. Nagykálnai Tamás onkológus főorvos, az alapítvány egyik alapítójának hallhattuk egy rendkívül érdekes előadását arról, hogy hogyan fejlődtek az emlőrák kezelési lehetőségei az utóbbi évszázadon át egészen a mai korszerű biológiai terápiákig. Szalai Márta a 100xszép hastáncklub alapítója és vezetője a mozgásterápiáról, mint rehabilitációs lehetőségről beszélt, majd ehhez szorosan kapcsolódva Rektorovics Kitty gyógytornász tartott rendkívül érdekes és hasznos előadást, ahol gyakorlatban is bemutatta, milyen lehetőségek vannak a rettegett limfödéma megelőzésére és kezelésére. Minden vendég lelkesen próbálta elsajátítani a feladatokat.

Dánielné Rózsa Ágnes dietetikus mindennapi életben betartható és alkalmazható tanácsokat adott a megjelenteknek az egészséges táplálkozásról és az „Orniss” diétáról. Végül, de nem utolsó sorban Dr. Borbényi Erika onkológus főorvosnő beszélt az életmódváltás fontosságáról, és ennek a témának a kapcsán - a Quintess Rózsa Programról.

A találkozó fénypontja a 100xszép hastáncklub bemutatója volt. A gyógyult betegekből és egészségügyi dolgozókból álló tánccsoport káprázatos műsorral lepte meg a vendégeket. Ezután a rendezők mindenkit szeretettel meghívtak egy szerény állófogadásra, ahol egy kis szendvics, saláta, üdítőital mellett tovább beszélgethettek a felmerült kérdésekről, megoszthatták egymással gondolataikat, megélt tapasztalataikat.

A mosolygó, elégedett arcokat látva bízunk abban, hogy sikerült hasznos és tartalmas időtöltést nyújtanunk ezen a kellemes, adventi délutánon.

pic_85.jpg

A rendezvényről további képek láthatók képgalériánkban!

www.emlorakalapitvany.eoldal.hu/fenykepek/2010.-harmadik-alapitvanyi-talalkozo/